De Ultieme Ontsnapping: Zwembaden in de Achtertuin

In de hete zomermaanden, wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperatuur stijgt, is er niets verfrissender en uitnodigender dan een duik in je eigen zwembad in de achtertuin. Zwembaden zijn niet alleen een bron van verkoeling, maar ook een ultieme plek om te ontspannen, te spelen en quality time door te brengen met vrienden en familie. In dit artikel zullen we de magie van zwembaden in de achtertuin verkennen en ontdekken hoe ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan je huiselijke paradijs.

Een Vakantieparadijs thuis

Met een zwembad in je achtertuin kun je het hele jaar door genieten van een vakantiegevoel, zonder de noodzaak om ver te reizen. Je kunt ontsnappen naar een tropische oase, zelfs als je gewoon thuisblijft. Of het nu om een ontspannende middag gaat met een goed boek en een koel drankje, of om een spetterende poolparty met vrienden, je zwembad wordt het kloppende hart van je eigen vakantieparadijs.

Gezondheidsvoordelen

Zwemmen is niet alleen leuk, maar ook een uitstekende vorm van lichaamsbeweging. Het biedt een lage impact workout die je hele lichaam traint. Zwemmen versterkt je spieren, verbetert je uithoudingsvermogen en bevordert de gezondheid van je hart en longen. Bovendien is het een activiteit die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fitness niveaus.

Verbinding met Familie en Vrienden

Een zwembad in de achtertuin creëert een geweldige gelegenheid om quality time door te brengen met je familie en vrienden. Het is een plek waar herinneringen worden gemaakt en gedeeld. Kinderen kunnen spelen en lachen terwijl ze hun zwemvaardigheden verbeteren, terwijl volwassenen kunnen ontspannen en bijpraten met geliefden.

Aanpasbaarheid en Veelzijdigheid

Zwembaden in de achtertuin zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor ze aanpasbaar zijn aan de beschikbare ruimte en het ontwerp van je tuin. Van traditionele rechthoekige zwembaden tot speelse vrije vormen, je kunt een ontwerp kiezen dat past bij je persoonlijke stijl en behoeften. Bovendien kun je zwembaden aanvullen met extra functies zoals een glijbaan, watervallen, jacuzzi’s en een poolhouse om je achtertuin paradijs compleet te maken.

Ontspanning en Stressverlichting

Water heeft een kalmerend effect op de geest en het lichaam. Het geluid van kabbelend water en het gevoel van gewichtloosheid tijdens het zwemmen hebben een stressverlichtend effect en helpen je te ontspannen na een drukke dag. Een duik in je eigen zwembad biedt een snelle ontsnapping aan de dagelijkse beslommeringen en laat je even alle zorgen vergeten.

Toename van de Woningwaarde

Een goed ontworpen zwembad kan een aanzienlijke meerwaarde aan je woning toevoegen. Zwembaden zijn een gewilde functie bij potentiële kopers en kunnen je huis aantrekkelijker maken op de vastgoedmarkt. Het is een investering die niet alleen je levenskwaliteit verbetert, maar ook een langetermijnrendement biedt.

Een Esthetisch Meesterwerk

Naast de praktische voordelen zijn zwembaden in de achtertuin ook een esthetisch meesterwerk. Een prachtig zwembad kan het middelpunt van je tuinontwerp worden en een visueel beroep doen op iedereen die je achtertuin betreedt. Met de juiste landschapsarchitectuur en verlichting kan je zwembad ‘s avonds een betoverende ambiance creëren.

Milieuvriendelijke Opties

Als je bezorgd bent over de ecologische voetafdruk, zijn er milieuvriendelijke opties voor zwembaden beschikbaar. Natuurlijke zwembaden, die werken zonder chemische behandeling, zijn een groenere keuze. Bovendien kun je energiezuinige pompen en filters gebruiken om het waterverbruik te verminderen.

Veiligheid voorop

Het is van vitaal belang om de veiligheid van je zwembad te waarborgen, vooral als er kinderen in de buurt zijn. Zorg voor een stevige omheining rond het zwembad om onbevoegde toegang te voorkomen. Investeer ook in veiligheidsvoorzieningen zoals alarmsystemen en zwembadafdekkingen om het risico op ongevallen te minimaliseren.

Conclusie

Een zwembad in de achtertuin is een ultieme toevoeging aan je levenskwaliteit en creëert een paradijselijke ontsnapping binnen handbereik. Naast het bieden van verfrissing en plezier, brengt een zwembad gezondheidsvoordelen, sociale verbinding en esthetisch genot. Het is een investering die waarde toevoegt aan je huis en je dagelijks leven verrijkt. Door te kiezen voor milieuvriendelijke opties en veiligheid voorop te stellen, kun je vol vertrouwen genieten van het plezier en de voordelen van je eigen zwembad in de achtertuin. Dus laat je dromen uitkomen en creëer je eigen kleine stukje paradijs waar je kunt ontspannen, spelen en genieten van de magie van het water.

Read More

Volg deze tips om de beveiliging van je tuin te verbeteren

Heb jij je tuintafel met een ketting aan het terras bevestigd om diefstal hiervan te voorkomen? De kans is groot dat deze los in de tuin staat. Gek is dat niet, daar de kans dat dieven een tuintafel als doelwit nemen bij een inbraakpoging relatief klein is. Anders ligt dit bij een dure elektrische fiets die in de tuin geparkeerd staat. Zeker in de zomer worden deze fietsen lang niet altijd in de schuur gezet door huishoudens. Daar komt bij dat een slotenmaker in Utrecht waarschuwt dat de tuin regelmatig het beginstation vormt van een inbraakpoging in huis. 

Vanuit de tuin hebben inbrekers alle gelegenheid om de achterdeur te forceren. De kans dat zij hier worden opgemerkt door omwonenden is relatief klein. Wat kun je doen om de kans op een inbraak via de tuin tot een minimum te beperken? In dit artikel lees je er alles over. 

Inbraakbeveiliging start bij de keuze voor goede sloten 

Het beveiligen van een woning, maar ook van de tuin begint bij de keuze voor kwalitatief goede sloten. Nog altijd komt het voor, dat schuttingdeuren voorzien worden van een klein schuifje. Hoewel de deur hiermee afsluitbaar is, biedt het weinig tot geen weerstand aan inbrekers. Anders ligt dit bij een oplegslot. Een oplegslot is eenvoudig te installeren op de deur van de schutting; je hebt hier de hulp van een slotenmaker doorgaans niet voor nodig. 

Tip: wanneer je twijfelt hoe het oplegslot gemonteerd moet worden, kun je online naar een instructievideo of stappenplan zoeken. Hierin wordt duidelijk en in kleine stappen verteld, hoe je de klus klaart. 

Beveiligingssysteem voor tuinen 

Waar je de woning met een alarmsysteem beveiligt, kun je ook tuinen van een soortgelijke installatie voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een camera aan de achtergevel van je huis. Er zijn tegenwoordig tal van slimme camera’s verkrijgbaar, die een melding op je telefoon activeren op het moment dat zij beweging detecteren in de tuin. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen de beweging van een spin of bijvoorbeeld vogel en een de bewegingen van een mens. 

Naast zo’n slimme camera voor buiten, zou je ook naar sensoren kunnen kijken die een stil alarm activeren bij het signaleren van onverwachte bewegingen in de tuin. Houd er rekening mee dat niet ieder alarmsysteem geschikt is voor buiten; let goed op de IP-classificatie van het systeem dat je aanschaft voor je tuin. 

Read More

Maak je tuin veilig met behulp van deze tips

Het beveiligen van een tuin lijkt vaak niet zo nodig; de beveiliging van een woning is immers veel belangrijker. Althans, dat is wat vaak gedacht wordt door huishoudens. Een ervaren slotenmaker uit Den Bosch waarschuwt huishoudens dat deze gedachte niet volledig juist is. In de praktijk blijkt dat veel inbraken in de tuin beginnen. Inbrekers zoeken bij een inbraakpoging naar de makkelijkste manier om de woning binnen te dringen, waarbij zij proberen zo min mogelijk op te vallen bij voorbijgangers en omwonenden. Een inbraak via de voordeur is vaak al snel geen optie meer, daar buren dit zullen zien en de hulpdiensten in kunnen schakelen. Door de inbraakpoging via de tuin te ondernemen is de kans dat inbrekers gezien worden veel kleiner. 

Niet alleen bij een inbraakpoging in huis is het voor inbrekers interessant om de tuin te betreden. Denk ook aan dieven die op zoek gaan naar dure elektrische fietsen in de wijk. Regelmatig stallen mensen deze fietsen in hun tuin, zonder de schuttingdeur goed te beveiligen. Het maakt dat zij in de ochtend worden opgeschrikt door een verdwenen fiets. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Dit artikel vertelt het je. 

Start met een kwalitatief goed slot op de schuttingdeur 

Allereerst is het zaak om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken de tuin binnen te dringen. Dit doe je door de schuttingdeur van een stevig slot te voorzien. Vaak wordt hierbij gekozen voor een oplegslot. Ook een insteekslot, soms standaard onderdeel van een schuttingdeur, kan een goede optie zijn. Hoewel voor de sloten op deuren in huis wordt aangeraden om te kiezen voor een slot met een SKG-beoordeling van tenminste twee sterren, is dit voor het slot op een schuttingdeur niet direct noodzakelijk. 

Plaats een klein schuurtje in de tuin 

Niet alleen een stevig slot op de schuttingdeur is belangrijk. Overweeg ook om een schuurtje in de tuin op te bouwen. Het biedt je een goede plek voor het stallen van je dure (elektrische) fietsen. De kans dat inbrekers jouw tuin als doelwit nemen voor een inbraakpoging neemt hiermee sterk af. Vergelijk het met de situatie in huis: hier leg je ook geen dure laptops voor je ramen neer. Het zou de kans op een inbraak sterk vergroten. 

Tip: vergeet het schuurtje niet van een goed slot te voorzien. Populair hierbij is een simpel model cilinderslot. Het biedt je een betere inbraakbeveiliging dan een oplegslot. 

Read More

Tuinbeelden: een overzicht van de verschillende soorten

Een tuinbeeld kan een mooie toevoeging zijn aan je tuin en kan zorgen voor extra sfeer en karakter. Maar welke soorten tuinbeelden zijn er allemaal? In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten tuinbeelden en wat ze kunnen toevoegen aan je buitenruimte.

Een tuinbeeld kan dienen als blikvanger in je tuin en kan helpen om extra sfeer en karakter toe te voegen aan je buitenruimte. Maar welke soorten tuinbeelden zijn er eigenlijk allemaal? In dit artikel bespreken we de verschillende soorten en wat ze kunnen toevoegen aan je tuin.

Klassieke standbeelden

Klassieke standbeelden zijn vaak gemaakt van marmer, brons of steen en zijn geïnspireerd op de Griekse en Romeinse mythologie. Ze kunnen dienen als blikvanger in een formele tuin of als romantisch element in een romantische tuin.

Moderne sculpturen

Moderne sculpturen zijn abstracte kunstwerken die vaak gemaakt zijn van metaal of steen. Ze kunnen dienen als blikvanger in een moderne tuin en kunnen zorgen voor een strakke en eigentijdse uitstraling.

Natuurgetrouwe dieren

Natuurgetrouwe dieren zijn beelden van dieren die er levensecht uitzien. Ze kunnen dienen als decoratief element in een natuurlijke tuin en kunnen bijdragen aan de sfeer en uitstraling van je tuin.

Waterpartijen

Waterpartijen zijn beelden van waterelementen zoals fonteinen, vijvers en waterornamenten. Ze kunnen dienen als blikvanger in een watertuin en kunnen bijdragen aan de rustgevende sfeer van je buitenruimte.

Abstracte beelden

Abstracte beelden zijn kunstwerken die niet direct herkenbaar zijn als voorwerp of figuur. Ze kunnen dienen als blikvanger in een moderne tuin en kunnen zorgen voor een unieke en eigentijdse uitstraling.

Grote beelden

Grote beelden zijn vaak imposante sculpturen die veel ruimte innemen in je tuin. Ze kunnen dienen als blikvanger in een grote tuin en kunnen zorgen voor een monumentale uitstraling.

Uitgelicht: Tuinkabouter kopen? 200+ Tuinbeeld Kabouters Direct Leverbaar

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten tuinbeelden die allemaal kunnen bijdragen aan de sfeer en uitstraling van je tuin. Kies daarbij het juiste beeld dat past bij de stijl van je tuin en de grootte van je buitenruimte. Plaats het beeld op een strategische plek en zorg voor de juiste verankering en onderhoud. Zo kun je optimaal genieten van je tuinbeeld en de bijzondere sfeer die het creëert.

Read More

Tuinontwerp tips: maak van je tuin een droomplek

Een tuin is een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het ontwerpen van je tuin kan daarbij helpen om een droomplek te creëren. Maar waar moet je rekening mee houden bij het ontwerpen van je tuin? In dit artikel geven we een aantal handige tips voor het ontwerpen van je tuin.

Een mooie tuin begint bij een goed ontwerp. Het ontwerpen van je tuin kan echter een uitdaging zijn, omdat er zoveel keuzes zijn om te maken. In dit artikel bespreken we een aantal handige tips om je te helpen bij het ontwerpen van je tuin.

Bepaal je stijl

Bij het ontwerpen van je tuin is het belangrijk om te bepalen welke stijl je wilt. Houd je van een romantische tuin met veel bloemen en krullende paden, of juist van een moderne tuin met strakke lijnen en abstracte kunst? Kies een stijl die bij jou past en die past bij de stijl van je huis.

Tip: Ga voor de tuinontwerp die helemaal aan uw wensen voldoet: HetRullen

Maak een plattegrond

Maak een plattegrond van je tuin en bepaal welke delen van je tuin je wilt gebruiken voor welk doel. Wil je bijvoorbeeld een terras, een vijver of een moestuin? Zet deze elementen op de plattegrond en bepaal de juiste locatie.

Houd rekening met de zon

Bepaal waar de zon opkomt en ondergaat in je tuin en houd hier rekening mee bij het plaatsen van je terras of zitplaatsen. Als je graag in de avond buiten wilt zitten, kies dan een locatie in je tuin waar je nog lang kunt genieten van de zon.

Kies de juiste beplanting

Kies de juiste beplanting voor je tuin en houd daarbij rekening met de grondsoort, de hoeveelheid zonlicht en de gewenste uitstraling van je tuin. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke bloemen voor een romantische tuin, of voor strakke buxushagen voor een moderne tuin.

Uitgelicht: https://hetrullen.nl/tuin-aanleg/

Verlichting

Verlichting kan je tuin extra sfeer en uitstraling geven. Plaats verlichting bijvoorbeeld bij de paden, onder bomen of bij je favoriete plekjes in de tuin. Zo kun je ook ‘s avonds genieten van je tuin.

Conclusie

Het ontwerpen van je tuin kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kun je van je tuin een droomplek maken. Bepaal je stijl, maak een plattegrond, houd rekening met de zon, kies de juiste beplanting en plaats verlichting op de juiste plekken. Zo kun je optimaal genieten van je tuin en alle rust en ontspanning die het biedt.

Read More

Tuin lamellen overkapping: een slimme en stijlvolle keuze

Een tuin lamellen overkapping is een mooie en praktische toevoeging aan je tuin. Het biedt bescherming tegen de zon en regen, terwijl je toch kunt genieten van het buitenleven. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een tuin lamellen overkapping? In dit artikel bespreken we de voordelen en mogelijkheden van deze slimme en stijlvolle keuze.

Een tuin lamellen overkapping is een overkapping waarvan de lamellen open en dicht kunnen worden gezet. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel zonlicht of schaduw je in je tuin wilt hebben. In dit artikel bespreken we de voordelen van een tuin lamellen overkapping en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Voordelen

Een tuin lamellen overkapping biedt diverse voordelen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel zonlicht of schaduw je in je tuin wilt hebben. Op een warme dag kun je de lamellen bijvoorbeeld dichtzetten voor wat extra verkoeling. Ook biedt een tuin lamellen overkapping bescherming tegen regen, zodat je ook op een regenachtige dag lekker buiten kunt zitten. Verder kun je de overkapping ook gebruiken om bijvoorbeeld je buitenkeuken, loungehoek of jacuzzi te beschermen.

Uitgelicht: Overkapping op maat laten maken? | Volledig naar Wens – DeTuin.info

Materiaal en kleur

Een tuin lamellen overkapping is verkrijgbaar in diverse materialen, zoals aluminium, hout en staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om goed te kijken naar welk materiaal het beste past bij jouw tuin en wensen. Ook de kleur van de overkapping kun je aanpassen naar jouw smaak. Kies bijvoorbeeld voor een natuurlijke kleur zoals houtkleur, of juist voor een moderne kleur zoals antraciet.

Opties en accessoires

Bij een tuin lamellen overkapping zijn er diverse opties en accessoires mogelijk bij specialisten zoals DeTuin.info. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verlichting, waardoor je ook ‘s avonds kunt genieten van je overkapping. Of wat dacht je van een geluidsinstallatie, zodat je lekker kunt ontspannen met je favoriete muziek op de achtergrond. Verder kun je de overkapping ook uitbreiden met bijvoorbeeld glazen schuifwanden, zodat je ook in de herfst en winter lekker warm en droog buiten kunt zitten.

Conclusie

Een tuin lamellen overkapping is een mooie en praktische toevoeging aan je tuin. Het biedt bescherming tegen zon en regen, terwijl je toch kunt genieten van het buitenleven. Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel zonlicht of schaduw je in je tuin wilt hebben. Kies het materiaal en de kleur die het beste past bij jouw tuin en wensen, en vergeet niet te kijken naar de diverse opties en accessoires die mogelijk zijn. Zo kun je optimaal genieten van je tuin lamellen overkapping en alle voordelen die het biedt.

Read More

Waar vind ik de beste goedkope tuintafels?

Als je een tuin hebt, is een mooie tuintafel, die past bij het interieur van de rest van je tuin en bij je budget, een must-have. Over het aanbod hoef je je geen zorgen te maken: er bestaan veel soorten tuintafels in verschillende prijsklassen. Juist omdat er zoveel verschillende soorten tuintafels zijn, kan het wel lastig zijn om een keuze te maken: hoe kies je de juiste? Hieronder wordt ingegaan op de verschillende soorten tuintafels die er op de markt zijn en wat je moet weten als je op zoek bent naar een goedkope tuintafel.

Goedkope Tuintafels

Als je op zoek bent naar een goedkope tuintafels, dan zijn er genoeg opties. Er zijn veel goedkope kunststof tuintafels op de markt die je ook met een wat minder groot budget kunt kopen. Ook als je op zoek bent naar een houten tuintafel, zijn er veel opties. Veel bedrijven verkopen goedkope houten tuintafels gemaakt van goedkope houtsoorten, zoals bamboe, eucalyptus of vurenhout. Deze tafels zijn vaak stevig en sterk, en kunnen een goede optie zijn als je op zoek bent naar een goedkope tuintafel. Het aanbod in zowel goedkopere, als wat duurdere tuintafels is in ieder geval enorm. Je kunt dus eenvoudig een tuintafel vinden die past bij de stijl van je tuin en ook binnen je financiële mogelijkheden ligt.

Kunststof Tuintafels

Als zoekt naar een tuintafel, is het belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Een tafel van slechte kwaliteit zal snel verslijten of kromtrekken. Kies daarom voor een tuintafel van goede kwaliteit, die bestand is tegen weersomstandigheden en die je jarenlang kunt gebruiken. Wanneer je op zoek bent naar een tuintafel met een modern, minimalistisch ontwerp die tegelijkertijd betaalbaar is en kwaliteit biedt, is een kunststof tuintafel de perfecte optie. Kunststof is namelijk een stevig materiaal dat bestand is tegen weersomstandigheden en zonlicht. Het materiaal is sterk genoeg om ervan uit te kunnen gaan dat het niet kromtrekt of schilfert en daarom altijd een goede keuze voor een tuintafel is. Kunststof tuintafels zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn makkelijk schoon te maken met alleen warm water en zeep. Daarnaast zijn deze tafels gemakkelijk te verplaatsen en dus erg handig in het gebruik. Kunststof tuintafels kunnen in verschillende kleuren, maten en stijlen worden gevonden, dus je kunt gemakkelijk een tuintafel vinden die bij je tuin past.

Houten Tuintafels

Hout is een van de meest populaire materialen voor tuintafels. Het is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersomstandigheden en zonlicht. Er zijn veel verschillende soorten hout die je kunt gebruiken voor je tuintafel, zoals eiken, teak, ceder, acacia en mahonie. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke look en voelt net wat anders aan. Houten tuintafels hebben ook veel voordelen. Ze zijn mooi en stijlvol, en kunnen worden gebruikt om je tuin een landelijk of klassiek gevoel te geven. Afhankelijk van het soort hout dat je kiest, kan de tuintafel ook bestand zijn tegen water en insecten. Houten tuintafels vereisen echter wel meer onderhoud dan kunststof tuintafels. Ze moeten regelmatig worden gereinigd en geolied om te voorkomen dat ze versplinteren of kromtrekken. Dus, welke kies jij?

Read More

Standaard schutting

Voordat je begint met het aanleggen van een nieuwe tuin heb je misschien een nieuwe standaard schutting nodig. Als je online een kijkje gaat nemen zie je al snel dat er verschillende soorten schuttingen zijn. Je kan kiezen uit een vrij standaard model of uit een luxe schutting. Een luxe schutting is vaak gemaakt uit duurzaam gekapt hout. Het duurzame hout is vaak wat degelijker en gaat langer mee. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hardhout. Bij een luxe schutting wordt soms ook hout gecombineerd met beton. De onderzijde van de schutting is dan gemaakt van beton en de bovenkant van hout. Als je even op het internet rondkijkt zie je al snel dat er keuze genoeg is.

Eindeloze mogelijkheden met een schutting.

Als je een beetje rondkijkt naar een nieuwe schutting, dan zie je al snel dat er echt eindeloze mogelijkheden zijn. Als je kiest voor hout dan merk je helemaal dat er heel veel keuze mogelijkheden zijn. Er zijn verschillende houtsoorten waar je uit kan kiezen, maar ook vormen. Naast houtsoort en model kan je ook variëren met maten. Een standaard schutting is 180×180 cm, maar er zijn ook extra hoge schuttingen. Deze kan je bijvoorbeeld kiezen als je een achterom hebt en je geen zin hebt dat de buren over je schutting in je tuin kijken. Een lang persoon kan namelijk over de 180 cm heenkijken. Daarnaast kan je ook kiezen voor een tuinpoort bij je luxe schutting. Je kan jouw standaard schutting helemaal zelf samenstellen via onze website!

Read More

Blokhut kopen: Zo pak je dit het best aan

Ben je op zoek naar een houten blokhut? Houten blokhutten zijn nog altijd erg populair. Ze passen perfect bij je tuin en geven die een natuurlijke uitstraling. Blokhutten uit hout zijn er in meerdere modellen, uitvoeringen en afmetingen. Dat maakt kiezen er zeker niet makkelijker op. Wil je een houten blokhut kopen maar weet je niet goed hoe daarmee te beginnen? Om een (dure) miskoop te voorkomen hou je bij de aankoop van een blokhut best rekening met enkele doorslaggevende factoren. Kortom, waar moet je vooral op letten bij een houten blokhut kopen?

Voordat je start met je zoektocht naar de beste blokhut is het belangrijk dat je weet over hoeveel ruimte je beschikt. Daarom zijn de afmetingen belangrijker dan je denkt. Gaat je voorkeur uit naar een blokhut met overkapping, dan moet je er zeker van zijn dat je onder de overkapping comfortabel kunt zitten.

Geïmpregneerd of duurzaam hout?

Wordt het een blokhut uit geïmpregneerd hout of een uit een duurzame houtsoort zoals Douglas hout. Deze keuze hangt vooral af van je beschikbaar budget. Is dat eerder beperkt, dan kies je voor geïmpregneerd hout. Dat is vaak zacht vurenhout. Onbehandeld vurenhout is eigenlijk ongeschikt als materiaal voor een blokhut. Zo’n blokhut is niet bestand tegen vocht en onze sterk wisselende weersomstandigheden. Onbehandeld vurenhout zal relatief snel rotten en is onderhevig aan schimmel. Schimmel is niet alleen schadelijk voor de blokhut zelf, maar ook voor je gezondheid. Als je kiest voor een goedkopere blokhut uit vurenhout kun je dit best vooraf laten behandelen in plaats van het zelf te schilderen, vernissen of te beitsen. Goede beits heeft een levensduur van minstens twaalf jaar.

Blokhut op maat

Als je tuin ongewone afmetingen heeft kun je ervoor kiezen tijdens het blokhut kopen, deze op maat te laten maken. Dan beslis je zelf over de afmetingen, het soort dak en de daarbij horende dakbedekking. Zo ook over het soort en de plaatsing van zowel ramen als deuren. Wil je je blokhut vroeg in het voorjaar of tot diep in het najaar gebruiken? Kies dan voor een grotere dikte van de wanden, voor een goede fundering en isolatie. Met een blokhut op maat kun je die perfect inpassen in de tuin zonder aanpassingen te moeten doorvoeren.

Soorten daken voor je houten blokhut

Je hebt ook de keuze over het soort dak en dakbedekking als je een nadenkt om een blokhut te kopen. Je hebt de keuze uit hellende en platte daken, een piramidedak of voor een blokhut met een zij-overkapping. Bij een hellend dak kun je kiezen uit een bedekking met dakshingles in alle mogelijke (trendy) kleuren, met dakpanplaten of met dakpannen.

Materialen voor platte daken 

Voor blokhutten met een plat dak kies je tussen:

  • Bitumen dakleer: is opvallend sterk en duurzaam met een levensduur van gemiddeld 25 jaar en zelfs meer. Bitumen dakleer beschermt niet tegen de schadelijke uv- stralen van de zon.
  • Easy Roofing: is een zelfklevende aluminium dakfolie wat niet hecht aan zogenaamde OSB-platen of op ruw hout. Ook dit materiaal heeft een gemiddelde levensduur van 25 jaar.
  • EPDM: elastische rubberfolie die op het dak wordt gelijmd. Dit materiaal vraagt weinig of geen onderhoud en gaat gemiddeld 35 jaar mee.

Geisoleerde blokhut kopen

Afhankelijk van het gebruik van je toekomstige blokhut kun je kiezen om een geisoleerde blokhut te kopen bij iGarden.nl. Dat is zeker een goed idee als je die vooral gaat gebruiken om zo lang mogelijk van je tuin te genieten. Maar ook als je de blokhut gebruikt als opbergruimte is het belangrijk dat je een geisoleerde blokhut koopt.

Read More

Coniferen in de tuin

De conifeer: Nog altijd zijn er maar weinig plantensoorten die zoveel terug zijn te zien in een particuliere tuin als een conifeer. Wanneer u van plan bent om coniferen te kopen, raden wij het u in ieder geval wel aan om allereerst goed te bedenken waar u deze hagen wil gaan planten. Een conifeer kan namelijk verschillende rollen in uw tuin vervullen. Benieuwd naar de mogelijkheden? In dit blog leggen wij u graag meer over de conifeer in uw tuin uit!

Als haag

Het bekendst is nog wel de conifeer in haagvorm. Dat is dan ook de vorm waarin u een conifeer het vaakst tegen zult komen. Dit komt mede doordat hij zich goed in een bepaalde vorm laat aanplanten. Bovendien is de struik dankzij de groenblijvende, wintervaste eigenschappen ook geschikt als haag in de winter. Zo blijft het gehele jaar door uw privacy gewaarborgd. Handig als u een haag zoekt om uw achtertuin mee af te schermen of om een beschutting tegen de wind te zoeken. Conifeerhagen laten zich bovendien goed in vorm snoeien zodat u een volle en ook strakke haag om uw tuin heeft.

Losse planten

Ook kan de conifeer prima als losse plant in de tuin fungeren. Dankzij de mogelijkheid om hem in vormen te snoeien kunt u de conifeer dus in vele verschillende vormen snoeien. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bolvom of vierkant. Het vergt natuurlijk wel enig creatief vermogen en handigheid met de snoeischaar, maar als u eenmaal de smaak te pakken heeft kan dit tot een unieke invulling van uw tuin leiden.

Coniferen rond de vijver

De vijver is nog altijd een populair element in de tuin. En dat is ook niet zo verwonderlijk: voor de een is het zacht gekabbel van een fonteintje fijn om naar te luisteren ’s avonds terwijl de ander graag vissen houdt. Hoe dan ook, dankzij een vijver wordt de tuin verrijkt. De vijver valt ook prima te combineren met coniferen, bijvoorbeeld door losse planten rondom de vijver aan te leggen. Het zorgt voor beschutting tegen wind. Coniferen te dicht rond de vijver planten wordt bijvoorbeeld afgeraden. De conifeer staat bekend als een snelle groeier, de wortels kunnen dan ook door de bekleding groeien en het vijverfolie ‘lek’ maken.  

Varieer met kleur!

Een ander voordeel van de conifeer is dat hij in een groot aantal verschillende soorten en kleuren beschikbaar is. De variaties qua kleur zitten hem dan vooral in de kleur van de naalden of balderen van de coniferen. Zo is de Smaragd een stukje lichter groen dan de Leylandi, maar bestaan er ook soorten waarvan de bladeren eerder naar blauw neigen. Wilt u dus variëren met kleur in de tuin? Denk dan zeker ook aan de conifeer. Deze plant kan dankzij zijn verrassende groene tinten wellicht verrassend uit de hoek komen!

Read More