Hoe kun je mollen het beste tegengaan?

Het is absoluut geen pretje om mollen in je tuin te hebben. Mollen graven tunnels in je tuin, wat al gauw tot grondverzakkingen kan leiden. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het bestrijden van mollen. In dit geval kiezen we alleen voor diervriendelijke methodes, zodat de mol gewoon in leven kan blijven. Meer weten over het bestrijden van mollen? Lees dan snel verder.

Het probleem van mollen

Zoals je ongetwijfeld weet, bewegen mollen zich voort onder de grond. Ze graven tunnels in het gazon, waardoor er grondverzakkingen kunnen staan. Dit is niet iets waar je op zit te wachten, want in het ergste geval zal je de tuin opnieuw moeten laten aanleggen wat behoorlijk prijzig kan zijn. Gelukkig zijn er voldoende methodes om mollen te voorkomen en te bestrijden.

Mollen bestrijden

Aller eerst raden we je aan om mollen te voorkomen. Dit kun je doen door ultrasone geluiden te verspreiden of door planten met een onaangename geur te bestellen. Mollen hebben een goede neus en reuk en kunnen niet goed tegen deze geluiden / geuren. Wanneer je al mollen in je tuin hebt, zal je deze moeten bestrijden.

Het bestrijden van mollen is eenvoudig. We raden je aan om voor diervriendelijke methoden te kiezen, zodat de mol gewoon in leven kan blijven. Eén van deze diervriendelijke methodes is ultrasone geluiden. Een andere methode is een mollenbuis. Hiermee vang je de mol, zodat je deze ergens anders weer vrij kunt laten. Meer weten over het bestrijden van mollen? Klik dan op de link en lees je in over het bestrijden van mollen.