Boom kappen na stormschade

Je hebt een prachtige boom in de tuin staan, maar door een hevige storm is deze helaas flink beschadigd. Je hoeft een beschadigde boom niet altijd te kappen, maar soms is dit wel de beste keuze. Is dit bij jouw boom aan de orde? De boomspecialisten van Denheldboomverzorging kappen de boom veilig voor u.

Waarom de boom kappen?

Het kan gevaarlijk zijn om een beschadigde boom in de tuin te laten staan. Een beschadigde boom is namelijk niet meer stabiel en stevig. Dit betekent dat de boom, zelfs door een zacht briesje, om kan waaien. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Bovendien kan een ernstig beschadigde boom niet meer herstellen. Het heeft in feite dus geen nut om deze boom in de tuin te laten staan.

Zelf doen of iemand inhuren?

Je kunt een beschadigde boom zelf proberen te kappen. Dit is echter niet aan te raden. Het kappen van een boom is niet alleen lastig, maar kan bovendien gevaarlijk zijn. Kap je de boom verkeerd, dan kan deze naar de verkeerde kant vallen en je woning beschadigen. Of erger nog, de boom komt op jou terecht.

Wil je zeker weten dat de beschadigde boom in jouw tuin op de juiste manier gekapt wordt, zonder een gevaarlijke situatie te creëren? Huur dan altijd een expert in voor het vakkundig en veilig kappen van de boom.

Een nieuwe boom planten

Ben je het gewend dat er een grote boom in de tuin staat, dan voelt de tuin waarschijnlijk erg kaal, leeg en kil na het kappen van de boom. Wil je hier iets aan doen? Dan kun je een nieuwe boom aanplanten. Doorgaans kan de expert die jouw beschadigde boom gekapt heeft, dit direct voor je doen.